Här kan du aktivera och hitta guider för PlayTime

Playtime Support

CMEE ONLINE APP STÄNGS NED 2/4-2024

Spectrafence blev uppköpta under 2023 och med detta kommer appen Cmee Online stängas ned. Vi har en lösning, klicka på länken nedan för mer information.

Klicka här!

Vad behöver du hjälp med?

Snabbknappar

Vanliga Frågor

Hitta svaret genom att klicka på frågans +-tecken

Det tutar upptagen när jag ringer klockan

Klockans logik är att endast ta emot samtal från de numren inlagda i klockans telefonbok. Övriga nummer kommer att blockeras på det sättet att det tutar upptaget i uppringarens telefon och samtalet kopplas inte fram om du aktiverat ”Blockera oönskade samtal” i appen under meny sedan inställningar.

1. Tänk på att eventuella jobbnummer, växelnummer MÅSTE läggas in i klockans telefonbok om din jobbmobil kan vara kopplad till en växellösning eller liknande.
  2. Det finns fall där klockans släppt igenom nummer trots att funktionen är aktiverad och det kan bero på olika saker att simkortet i klockan inte har aktiv nummerpresentation från operatören. Andra tekniska omständigheter kring operatörens funktion och uppringarens nummervisning. Vi kan aldrig helt garantera att klockan alltid spärrar alla nummer. Om ni är extra rädda om att inte klockan ska nås då rekommenderar vi kontantkort som är oregistrerat eller ej sökbart nummer hos operatören. Lämna ALDRIG ut klockans mobilnummer.

Jag får ingen GPS-signal i appen från klockan?

Cmee Playtime använder tre sätt att beräkna sin position. Via GPS, WiFi och LBS.

• Cmee Playtime aktiverar GPS mottagaren i klockan när den är i rörelse. Ligger den stilla kommer den inaktivera klockans GPS mottagare för att spara batteritid.
  • Om positionen inte kan bestämmas med GPS på grund av bristande mottagning till exempel inne i byggnader, använder klockan WiFi för att bestämma sin position. Precisionsradien är då något högre än med GPS. Noggrannheten för WLAN-nätverkspositionering kommer att bli bättre i framtiden, eftersom fler och fler Wi-Fi-nätverk registreras i databasen som används för bättre platsbestämning.
  • När varken GPS eller WiFi är tillgängligt använder klockan mobilantennernas position för att triangulera sin position. Denna metod är den minst exakta och används endast i de mycket sällsynta fall där varken GPS eller WiFi är tillgängligt. Avvikelse upp till 1km-3km kan förekomma beroende på vart närmsta mobilmaster finns placerade i förhållande till klockans fysiska position. Du kan se i appen vilken metod som används för platsberäkningen, WiFI, GPS eller LBS.
  • Om klockan inte får GPS när den är utomhus i rörelse kan du prova med att kalibrera klockans GPS mottagare med hjälp av videoguiden nedan ”kalibrera GPS”.
  • Tänk på att klockan INTE uppdaterar sin position även om du trycker i appens ikon ”Position” om den är på samma ställe – den kommer uppdatera direkt när den byter koordinater.

Kartan syns inte alls i Android-Appen. Vad gör jag?

1. Klicka på mitt konto.
  2. Välj karta
  3. Välj Google Maps

Klockan visar fel tid?

Datum och tid ändras med hjälp av Appen.

Meny > Inställningar > Språk och Tidszon > Välj rätt tidszon och slå eller Av Sommartid. Viktigt är att du väljer språk och tidszon och SEDAN klickar på spara för att klockan ska ta emot rätt kommando.

Klockan är offline

Det finns ett antal faktorer du kan kontrollera om klockan inte är online i appen även om den är inlagd och synkad med appen.

1. Kontrollera att du har täckning med att ringa till klockans mobilnummer
  2. Starta om klockan MED SIM-kort isatt om den inte känner av SIM-kortet.
  3. Datatrafik på ditt SIM-kort. (Vid kontantkort MÅSTE du ha en prisplan med surf om minst 0,5GB) Samma gäller för abonnemang. En del operatörer vill att du laddar ditt kontantkort varje månad för att surfen ska vara aktiv ÄVEN om du har sparat saldo.
  4. SIM-kort för ”vanlig mobiltelefon” inga tvillingkort, extra användare, familjelösningar fungerar i någon GPS klocka för barn

Har du gjort detta men ändå inte får den online, kontrollera avsnittet under denna flik om APN inställningar

APN inställningar

Alla operatörer har en egen APN (Access point name) samt MMC och MNC kod beroende på land. Ibland kan denna adress och kod behöva läggas in manuellt om den inte finns sparad i klockans mjukvara med att skicka ett SMS till klockans mobilnummer. Se nedan SMS att skicka till klockan för våra större operatörer. Vänta i några minuter efter du skickat SMS och kontrollera om klockan går online.

Cmee Playtime

Sverige

Operatör       APN (SMS till klockan)
Tre          pw,123456,apn,data.tre.se,,,24002#
Telia        pw,123456,apn,online.telia.se,,,24001#
Telenor    pw,123456,apn,services.telenor.se,,,24008#
Tele2       pw,123456,apn,internet.tele2.se,,,24007#
Vimla      pw,123456,apn,internet,,,24006#
Fello        pw,123456,apn,online.telia.se,,,24099#
Hallon      pw,123456,apn,data.tre.se,,,24012#
Chili        pw,123456,apn,services.telenor.se,,,24008#
Karma      pw,123456,apn,services.telenor.se,,,240299#
Lyca         pw,123456,apn,data.lycamobile.se,,,24012#
Verbal      pw,123456,apn,services.telenor.se,,,24008#
Spring      pw,123456,apn,data.springmobil.se,,,24010#
Halebop   pw,123456,apn,halebop.telia.se,,,24001#

Norge

ICE         pw,123456,apn,ice.net,,,24214#
Lyca        pw,123456,apn,data.lyca-mobile.no,,,24201#
Telia        pw,123456,apn,internet,,,47002#
Onecall   pw,123456,apn,internet,,,24205#
Talkmore  pw,123456,apn,telenor.smart.no,,,24201#

Danmark

Telenor     pw,123456,apn,internet,,,23802#
CBB         pw,123456,apn,internet,,,23802#
Telmore    pw,123456,apn,internet,,,23801#
Greentel   pw,123456,apn,websp,,,23820#
Oister       pw,123456,apn,data.tre.dk,,,23801#
TDC         pw,123456,apn,internet,,,23801#
Telia         pw,123456,apn,www.internet.mtelia.dk,,,23820#
Lyca         pw,123456,apn,data.lycamobile.dk,,,23812#
Lebara     pw,123456,apn,internet,,,23802#
Telmore    pw,123456,apn,internet,,,23801#

Finland

Telia       pw,123456,apn,internet,,,24491#
Elisa       pw,123456,apn,internet,,,24405#
DNA      pw,123456,apn,internet,,,24412#
Moi        pw,123456,apn,data.moimobile.fi,,,24412#
Alcom    pw,123456,apn,internet,,,24414#

Armbandet har gått sönder, vad gör jag?

Armbandet på en klocka är förburkningsvara, ingen garanti utgår. Har det gått sönder behöver du kontakta ditt inköpsställe.

Hur fungerar SMS till klockan?

Cmee Playtime stödjer inte SMS, du kan skicka textmeddelande till klockan från appen under ”chat”. Röstchat kan skickas från klockan till appen.