Ny i familjen - Cmee Play Pro G5

Familjen växer! Cmee kommer nu med en maxad modell - Cmee Play Pro G5 med ny APP!

Full koll på läget!

- Ut och lek, jag ringer sedan!

Senaste tillskottet i familjen Cmee. Fullmatad mobilklocka med efterfrågade funktioner i balans med användarvänlighet. Likt föregående modeller finns givetvis, mobiltelefon, GPS-positionering, 4G täckning, föräldrarapp och snygg design. Barnets första insteg till den mobila världen med extra allt.

Cmee Play Pro G5 finns att tillgå via återförsäljare och rullas ut sista kvartalet 2023.

NYA FUNKTIONER!

Den stora nyheten är att vår Cmee Play Pro G5 är kopplad till en ny app – SAFEKID. Där vi tillsammans med SAFEKID erbjuder appen till vår Cmee Play Pro G5. I och med det kan vi erbjuda appen helt gratis och inga abonnemangskostnader tillkommer (förutom klockans SIM-kort ni själva väljer). Klockan är inte operatörsbunden. Fungerar med de flesta större operatörerna på marknaden. Vidare kan vi dessutom erbjuda videosamtal mellan appen och klockan helt gratis.

MER…

Vidare finns många smarta funktioner i APP och klocka. Kontaktbok med bilder för varje kontakt. (NY). Lätt för barnet att ringa valfri kontakt direkt ur klockans telefonbok. Trygghteszoner kan skapas via appen och notifiera föräldrarna om barnet lämnat olika zoner, markerat av föräldrarna i appen. Klockan är utrustad med stegräknare och uppmanar barn att röra sig. Tävla med kompisarna – vem som samlar mest steg?

EMOJIS

Nya funktioner är att chattmenyn stödjer infoga egna bilder och skicka bildmeddelande till appen. Chattfunktionen har stöd för Emojis. Vanliga SMS kan skickas och tas emot direkt till klockan, efterfrågad ny funktion i klockan.

”TO DO”

Ny funktion är en enklare planeringsfunktion ”Schema” där du kan ange barnets ”to do” till exempel, läxor, aktiviteter med mera och barnet kan ta del av detta i klockan. Fler funktioner är väckarklocka, ljudprofiler (vibration, ljudlös eller signal vid inkommande meddelanden och samtal). Kamera för videofilmning och bilder. Föräldrar kan även utnyttja kameran och ta bild från appen och ”se” det klockan ”ser” via kameran.

VIDEOSAMTAL

Även videosamtal mellan app och klocka i realtid är en ny funktion. Stör ej läge under skoltid lägg in barnets skoltider i appen. Klockan aktiverar stör ej läge och går i ljudlös, låser skärmen och barnet blir inte distraherad under lektionstid. Tre SOS nummer kan anges i appen och sparas i klockan. Barnet kan aktivera SOS-funktionen via SOS knappen på klockan. Klockan ringer upp till tre nummer i turordning från SOS-listan tills att någon svarar och skickar SMS samt notis om SOS.

ANALOG/DIGITAL

Olika urtavlor kan väljas, analoga, digitala i flera olika stilar. Valbara teman och olika ikondesigner. Personifiera klockan efter smak och tycke. Stoppur, miniräknare, kalender, röstmemo, videoinspelning med mera. Fullmatad modell med önskvärda funktioner i balans med användarvänlighet.

Slice 1Created with Sketch.

Telefon

In och utgående samtal, bra täckning, lätt att lägga in nummer med kontaktbild. Begränsa okända nummer, 4G täckning. Stöd för VoLTE.

Välj teman och ikoner

Frihet att välja olika teman och ikoner i klockans interface. Välj analoga eller digitala urtavlor efter eget smak och tycke.

SOS

Håller barnet inne SOS-knappen så ringer den utvalda nummer tills någon svarar. Du kan lägga tre kontakter.

Videosamtal

Vi erbjuder videosamtal mellan klocka och app. Ingen kostnad tillkommer för denna funktion.

Slice 1Created with Sketch.

Fullmatad modell

4G-täckning fungerar med abonnemang och kontantkort
 • Analog/digital valbar urtavla
 • Videosamtal
 • Röst/textchat meddelanden med Emojis
 • Ta emot och SMS i Klockan
 • Klocka med datum
 • Stegräknare
 • Skarp skärm
 • Enkel laddning med magnetkontakt (medföljer)
 • Byt till egna teman och ikondesigner
 • Snabb och tydlig kommunikation med 4G
 • Nordiska språk

Full rulle hela dagen!

I Safekid appen har vi strömsparande funktioner såsom nattläge, möjlighet att slå av och på GPS och uppladdningsintervaller vilket förlänger batteritiden i klockan

Tre populära färger

Cmee Play Pro G5 finns i tre snygga färger. Designen är ”clean” och du kan välja din favoritfärg. 

Enkelt att komma igång

Med våra pedagogiska guider och videoinstruktioner kan du enklare sätta upp klockan. Ni är snabbt redo att hålla kontakten med barnet när ni behöver.

Byt, byt och byt igen

Med olika menyteman kan du enkelt skifta design på ikoner och urtavla. Likt smartphone kan du och barnet välja vad som ska synas när barnet tittar på klockan. Digital eller analog urtavla? Ni väljer själva!

Hitta utan att störa

För föräldrar till yngre barnen kan GPS-funktionen vara ett bra stöd i vardagen. Når du inte fram på telefon kan GPS-funktionen ge en hint om var barnet befinner sig. Med 4G-nät får du snabbare positionering via GPS, A-GPS eller Wi-Fi. Läs mer information om GPS under FAQ.

Materialval med kvalité i fokus

Vårt mål är att utsidan ska matcha insidans styrka och kvalité. Armbandets material är mjukt och behagligt. Högupplöst skärm 1,85″ med IPS teknik, touchskärm upplösning på 240 x 280 pixlar vilket ger en bra upplevelse. Mogen och neutral look på klockan. På så sätt blir inte klockan för barnslig över tid och kan användas lite högre upp i åldrarna.

Better Safe then Sorry

Vi tycker att säkerheten är viktig när det kommer till barnprodukter. Appen Safekid följer GDPR. Vidare finns godkända testrapporter för CE och RoHs märkning vilket följer EU-direktiven. Klockan kommunicerar med appen via krypterad trafik.

Fritt val och operatör

Cmee Play Pro G5 använder 4G mobilnät primärt. Stöd för 2G(GSM), 3G finns inbyggt. Vidare hanterar klockan VoLTE, vilket innebär att samtal skickas över 4G nätet precis som alla moderna mobiltelefoner. Valfritt SIM-kort kan användas i klockan från de flesta större operatörer. Abonnemang eller kontantkort går bra så länge det finns tillgängligt surfsaldo på SIM-kortet, detta för att kunna skicka data till appen.

Specs

Klicka på plus-tecknet (+) för att läsa mer

FAQ

Vanliga Frågor: Klicka på plus-tecknet (+) för att läsa mer

Typ av produkt

Mobiltelefon i klockformat

Mått: 45 x 42 x 16 mm

Höjd: 45 mm

Bredd: 42 mm

Djup: 16 mm

Vikt: 56 gram

Videosamtal: Ja

Ring fria videosamtal mellan app och klocka.

Batteri

4.35 V, 900 mAh  

Batteri med god kapacitet som går att ladda hela natten. Klockan stänger automatisk av laddning när den är färdig.

Batteritid: UPP TILL 2-3 dagar vid normalt användande. Antal samtal, videosamtal, positionering och användande kan påverka batteritiden, även temperatur. Ta för vana att ladda klockan fullt under natten.

Språk

Svenska, Norska, Danska, Engelska, Finska med flera. Valbart i klockans inställningar.

Kamera: 3.0 megapixel

Kamera: 3.0 megapixel för videosamtal, foton, med mera.

Färger: Rosa, Blå, Svart

Tidlös design i färgerna rosa, blå, svart.

Mobilnät: 2G, 3G, 4G

FDD: B1,B2,B3,B5,B7,B8,B20

TDD: B38, B39, B40, B41

WCDMA: B1, B2, B5, B8

GSM, B2,B3, B5,8

Navigering

GPS, A-GPS, WiFi samtliga används för att avgöra klockans position. GPS har en en noggrannhet på cirka 5-15 meter. Övriga A-GPS samt WiFi kan avvika en del beroende på vart mobilmaster och WiFi hot spots finns tillgänliga närmast klockan.

Skärm

Upplösning: 240 px X 280 px

Skärmstorlek: 1.85″

Touch screen: IPS screen

Märkningar

 • CE-märkt
 • RoHs

Cmee Play Pro G5 följer aktuella direktiv för märkning med CE och RoHs enligt godkända testrapporter. 

Under skalet

Processor: SC8521E

Minne: RAM 1GB + ROM 8GB

Skärm: 1.85 ” 240×280 px, IPS

Operativsystem: Android 8.1

Batteri inbyggt: 4.35 V, 900 mAh

 

SIM-kort

Klockan måste ha ett SIM-kort i storleken Nano-SIM. (klockan har inte e-sim)

Abonnemang eller kontantkort fungerar i klockan från de större operatörerna. Säkerställ att det finns saldo för surf, tal och SMS på ditt abonnemang eller kontantkort. 

Multispråk: NO, SWE, DK, ENG, FI

Multispråk: Svenska, Norska, Danska, Engelska, Finska med fler

Ladduttag: Magnetisk anslutning

Ladduttag: USB med magnetisk laddkontakt – enklare hantering för barnet

Vibration: JA

Vibration: JA

Fungerar den utan en smartphone?

JA, detta är en klocka som fungerar som en självständig mobiltelefon med eget SIM-kort och telefonnummer. Dock behöver föräldern en Iphone eller Android telefon för att göra inställningar och konfigurera klockan via appen Safekid för att komma igång.

Har den kamera?

Ja, 3 megapixels kamera för video, foton och videosamtal.

Kan man lägg in bilder i kontaktboken?

Ja, det finns stöd för detta i Cmee Play Pro G5. Vald bild laddas upp via appen Safekid i samband med att du skapar kontakter till klockan via appen.

Ni skriver att det är en 4G klocka. Vad innebär det?

Det innebär att klockan kan koppla upp sig mot 4G-nätet vilket gör klockan framtidssäkrad och ger bästa möjliga täckning. Via 4G nätet går kommunikationen såsom meddelande etc, överföring av bilder etc mycket snabbare och säkrare.

Hur fungerar videosamtal?

Vår Cmee Play Pro G5 har fullt stöd för videosamtal i realtid mellan app och klocka. Logiken är att samtalet kopplas mellan klockan och de som är användare av appen. Vilket innebär att utomstående inte kan ringa videosamtal direkt till klockans mobilnummer. 

Kort batteritid?

Batteritiden avgörs av många faktorer. Till exempel om stegräknaren är aktiverad hela dagarna, antal video och röstsamtal, täckning, temeperatur vid utomhuslek, uppdateringsintervall i appen, hur ofta klockan skickar sin position per automatik till appen. Ta för vana likt en mobiltelefon att ladda klockan fullt under natten för att säkerställa en dags användning. 

Kan man lita på klockans position?

Den största vinsten med klockan är att man kan ringa till sitt barn och fråga var barnet befinner sig utan att barnet behöver ha en stor telefon i fickan som stör leken.

Tänker du att man blint kan lita på att klockan ska säkra upp ditt barn med hjälp av en GPS-funktion så tror du fel. Precis som du lämnar inte ett barn hemma med babylarm och åker till affären så kan du inte heller utgå från att gps-signalen är helt exakt, eller att mobiltäckning täcker varenda liten del av hela landet. 

Klockorna ersätter inte vanlig omsorg om barnets säkerhet utan blir som ett extra lager utöver den normala tillsynen. Framför allt så uppmanar det till utelek och rörelse genom telefonfunktionen.

Med det sagt så finns dock tre sätt för klockan att försöka hitta sin position. Prioriteringen är först GPS-
mottagning. Detta kräver att klockan är i rörelse, till exempel på barnets arm, samt att det är
hyfsat fritt uppåt ovanför, alltså, under betongtak, tunnlar eller i källare kan inte GPS-radiosignalerna nå klockan.

Om detta sker och klockan inte har mottagning via GPS-satelliterna kommer den per automatik försöka hitta närmsta WiFi-signal. (A-GPS).

Om den inte når något Wifi heller så söker den efter LBS (mobilmaster). Den sistnämnda kan ha kraftiga avvikelser. Så långt som upp till 3 km.

Så, nej klockans position kan man inte lita på, men klockan har de bästa förutsättningar för att ge så bra position som en barnklocka kan ge idag. 

 

 

Finns det SMS funktion?

Man kan skicka vanliga SMS till och från klockan. Helt vanliga SMS kan skickas och tas emot. Däermot är det svårt att få plats med ett komplett tangentbord i sådan liten produkt och kan vara svårt att skicka SMS från klockan då tangenterna är mindre än en mobiltelefon där det finns en större skärm. Tänk på att SMS inte kan blockeras till klockan från utomstående utan kan skickas från vem som helst. Dela inte ut barnets nummer i onödan fritt och vill du vara så säker som möjligt be operatören ange numret som ej sökbart. 

Slice 1Created with Sketch.

Intresseanmälan

Fyll i om du vill veta mer om klockan och få en lista på var den kan köpas!

Ja tack, jag vill veta mer!

Här kan du ställa frågor och funderingar kring klockans funktioner innan köp?
Ditt förnamn räcker

Ställ gärna dina frågor och berätta varför klockan intresserar dig

CAPTCHA image

Detta hjälper oss att förhindra Spam. Tack